Kako audio streaming zapravo radi ?

Audio streaming je prenos zvuka preko interneta u realnom vremenu. Najprostije rečeno to je radio stanica na internetu i kao takvu jednako je koriste FM radio stanice, radio amateri, entuzijasti i početnici. Vrši se u mp3 ili aac+ kodiranju pri određenom kvalitetu (kbps). Ova napredna Internet tehnologija ukida ograničenja, čujete se globalno, na svim kontinentima, a za emitovanje nisu Vam potrebne nikakve dozvole.

Test streaming
Svim radio stanicama (FM) dajemo besplatan probni period naših usluga od 15 - 30 dana, a pojedincima besplatan probni period od 3 - 5 dana.
Kupovina
Naš audio streaming nema ograničenja po pitanju protoka. Kvalitet streaminga se izražava u kbps (kilobit u sekundi) i varira od 32 do 160 (kbps). Ukoliko želite kvalitet veći od 160 kbps, molimo da nam se javite da bi napravili ponudu. Okvirnu, ne i konačnu ponudu, možete pogledati na tabeli ispod. U toku su popusti do 60 %.
Princip rada
Live stream signal Vaše radio stanice se prenosi putem internet linka do audio streaming servera koji se nalazi u našem datacentru. Server koji se nalazi u datacentru prihvata signal koji stiže od vašeg računara, a zatim opslužuje sve slušaoce, pružajući im mogućnost da slušaju audio streaming određenog kvaliteta. Kvalitet i najveći broj slušalaca zavisi isključivo od paketa kojeg ste odabrali i zakupili od nas (tabela ispod). Naš audio striming servis zasniva se na Shoutcast tehnologiji koju je razvio Nullsoft, osnivač Winamp-a.

Audio streaming (internet radio streaming) paketi i mogućnosti

Na tabeli ispod možete izabrati čak 91 predefinisani paket, od 50 do 2000 slušalaca (slotova) i od 32 do 160 kbps kvaliteta streaminga. Sve cijene su na mjesečnom nivou, bez popusta koji ostvarujete plaćanjem na duži period, što je iskazano na kolonama sa desne strane. Uz pojedine pakete dobijate i gratis slušaoce. Sa naše strane imate maksimalnu fleksibilnost i omogućili smo ogroman broj varijanti u skladu sa Vašim potrebama. U svakom trenutku možete preći na drugi paket.

Uz svaki nalog dobijate CentovaCast v3 (najnovija verzija) ili WHMSonic panel sa kojima možete vršiti pokretanje i restartovanje streaminga, automatizovanim skriptama instalirati plejere adaptirane web browserima, koristiti Auto DJ funkciju (uploadovanje muzike na server i automatsko reprodukovanje numera tj. mp3 fajlova po plejlistama, slučajnim odabirom - shuffle ili sortirano prema zadanim kriterijumima, playlistama, vremenskom rasporedu, intervalu...).

streaming duka hosting    

Test streaming - Sigurna kupovina

Budite u potpunosti sigurni da kod nas nećete naići na probleme kao što su buffering (često prekidanje), pucanje, timed out. Za testiranje nudimo više kontrolnih panela, možete probati svaki od njih bez obaveze da zakupite.

Popusti na plaćanje unaprijed

Cijene koje vidite na tabeli nisu konačne i važe samo u slučaju mjesečnog plaćanja. Kontaktirajte nas za više detalja o ponudi.

Jednostavno plaćanje

Podržavamo bankovno plaćanje iz BiH, Srbije, CG bilo u KM, dinarima, eurima. Ako Vam je zgodnije možete platiti preko interneta.

Detaljnije
Izveštaji i statistike

Saznajte odakle dolaze Vaši slušaoci, koliko slušaju prosječno Vas radio, koju pjesmu vole, a koju ne. Detaljne statistike Vam olakšavaju rad i omogućuju unapređenje kvaliteta radio programa.

Naručivanje ili test period

Naručite odmah