Kako da uživo puštam muziku preko Winamp-a na server ?

Shoutcast je tehnologija audio streaming-a koju koristimo. Shoutcast je proizvod svima nam poznatog Winamp-a.
ShoutCast DSP plugin poslednju zvaničnu verziju za Winamp možete preuzeti ovdje.
Pokrenite instalacionu proceduru i po završetku pokrenite Winamp koji ste prethodno instalirali i uđite u preferences (Options > Preferences) kao na ovoj slici.Nullsoft SHOUTcast se nalazi pod poljem Plugins > DSP/Effect i potrebno je kliknuti na njega (aktivirati ga) zatim izaći iz Winampa i ponovo ući.
Kada ga aktivirate (kao na slici) vidjećete manji prozor plugina sa kojim vršite distribuciju/emitovanje zvuka preko interneta do naših servera koji opslužuju slušaoce, dakle mi smo posrednici između slušatelja i Vas.
Ukoliko je Vaš internet upload premali za izabrani kvalitet stream-a dolaziće do sjeckanja i preskakanja tako da morate obezbijediti kvalitetnu internet vezu i stabilno napajanje električnom energijom. 


Podešavanje Shoutcast-aKao što vidite, prikazan je prozor Shoutcast plugin-a. Pod polje adress pišemo ip adresu ili domenu koja je usmjerena ka toj ip adresi. Port dobijate od nas, to je 4-cifreni broj koji se nastavlja na IP. Password je naravno šifra, takođe je dobijate od nas. Encoder je vrsta stream-a gdje podešavamo kvalitet, 12-360kbps, mono-stereo, aac ili mp3 streaming. Enkoder se podešava na drugoj pločici pod nazivom "Encoder". Preporučujemo MP3 stream jer je kompatibilan sa svim plejerima. Pod encoder setting pišemo kvalitet striminga, stavite maksimum koji ste kupili od nas. Na ovoj slici vidite i Yellowpages, to je pločica gdje podešavate ime Vašeg radija, web sajt, muzički žanr (gengre) i sl.  Opciju Connect on startup koju vidite na ovoj slici obavezno štrikirati, poželjno i Winamp staviti u startup programe. Shoutcast tehnologiju nije nužno koristiti preko Winampa, ali je kompatibilnost na najvećem nivou.


Ulogujte se na panel preko linka sa podacima koje ste dobili od nas. Javite slušaocima za link, upišite se u bazu na radiotime.com, radiostanica.com, radioteka.org... da bi proširili broj slušalaca.
Ukoliko streaming vršite preko MP3 standardnog enkodera moći će Vas slušati preko bilo kog plejera, ako stream-ujete preko AAC podržani su samo određeni playeri npr. Winamp, vlc ... 
SREĆNO !
  • 27 Korisnici kojima je ovo korisno
Da li je ovaj odgovor bio od pomoći?

Slični artikli

CentovaCast v3 prebacivanje sa uživo na autodj

1. Uključivanje sa AUTODJ  na   UŽIVO SHOUTCAST  - U WINAMP SHOUTCAST prozoru kliknite na...