Saradnja sa ICT Cortex

ICT klaster za informacione tehnologije, inovacije, edukaciju, dizajn okuplja eminente IT kompanije iz Crne Gore u cilju unapređenje tehnološkog razvoja Crne Gore kroz projekte za mlade i podršku privredi.

Konkretan projekat praktične nastave, realizovan je u sedam kompanija članica klastera (Alicorn, Amplitudo, Bild Studio, Coinis, Data Design, Logate, Oykos development) a koncipiran je na rješavanju konkretnog zadatka – kreiranje online školske biblioteke.  

Cijeli projekat praktične nastave bio je upotpunjen i radionicama koje su pomogle učenicima da osim tehničkih znanja savladaju i prezentacione vještine. 

Učenici su prezentovali odrađena rješenja pred stručnim žirijem koji su činili: Tarik Zaimović, ICT Cortex; Saša Adžić, Telekom; Marko Lekić, Fleka; Mihailo Obradović, Codeus; Marko Vučurović, Codingo; Sandra Brkanović, Centar za stručno obrazovanje; 

Za sve učenike koji su završili projektni zadatak u verziji 3, od čega je dio timova dostigao i naprednu verziju 5. Cortex je pripremio poseban Learning paket koji im omogućava da sljedeće godine konkurišu za stipendiju ICT Cortex fondacije na željenom fakultetu iz oblasti IT-a.

Organizacioni tim ICT Cortexa ukazao je posebnu zahvalnost partnerima događaja koji su doprinijeli sjajnoj realizaciji projekta i pokazali da sinergijski efekat doprinosi razvoju obrazovnog  sistema: Crnogorski Telekom, RECONOMY, Logate Akademija, HBC Coca-Cola Crna Gora, kao i partnerima DUKA hosting, Balance2Business i NVO 35mm.